<<<       Vánoční šprtec 2008       >>>

Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě.
25. prosince

Senzace! Outsideři v čele (téměř) všech šprteckých tabulek! Rocker s Věrkou položili na lopatky celou Klenbu!

Čenda byl letos opět připraven:-)       Rock se s rockem sešel a my se od půl čtvrté opět scházíme jako švábi nad čendovým pivem (Vitold, Indurajn, Červajz, Struna, Rejže, Doktor, Batin (!!!), Věrka, Pepa, Polda - pořadí příchozích švábů a švábice časově odpovídá:-)) , abychom nad tradičními hracími stoly zahráli vánoční šprtec. Vloni byla účast vysoká - hrálo se na dvě základní skupiny. A jak tomu bylo letos?

      Už od začátku turnaje bylo naznačováno, že při losování by mělo být zohledněno pořadí samozvaných tzv. Profíků ve šprtci, aby se nedejbože nestalo, že budou hrát všichni spolu a třeba nespravedlivě padnou. I los k nim byl nakonec zcela milosrdný a přáním se stalo otcem myšlenky. Tzv. Profíci byli rozlosováni dle svých představ. Je také pravdou, že outsideři při zvolenému systému hry neměli šanci a ať Věrka, Rocker nebo Indurajn jednoduše vybouchli.
Vánoční šprtec v Klenbě.       Všeho do času, chce se říct. Profíci byli nenažraní a navrhli, že hra sklizením trofejí (1. Doktor, 2. Batin, 3. Polda) neskončila a že se bude pokračovat čtyřhrami. A tady došlo k zásadnímu zlomu. Nejenže slovutná jury postupem času ztrácela nervy a dokázala se sama mezi sebou při hře dokonale rozklížit, ale také nečekaný (a z počátku prudící) favorit Rocker, známý Mára Červajz, se do hry dostával stále více. A to ještě na velkém hřišti. S jídlem mu rostla chuť a ve spojení s Věrkou vytvořili nikým nečekaný herní ekrazit.
Vánoční šprtec v Klenbě.        I mě to v Doktorově tandemu šlo podstatně lépe a když pochopil, že příkazy nefungují a přirozený cit a taky třeba podceněný intelekt :-) hrají mnohem lépe. Až finále nám neklaplo, poáč jsme narazili na známý tandem Červajz - Věrek a i přes machiavelistické plány jsme nakonec vybouchli 2:3.
Zátiší v Klenbě...       Jediné, co jsem asi musím vyzvednout, že Červajz hrál šprtec vůbec poprvé a je přírodně soutěživý typ. Po finále, které vyhrály nad Indurajnem a Doktorem právě Máničky (jistě si doddáte sami:-) vyzval Červajz několikrát herzaře a pokračovalo se ještě mnohokrát. V podstatě do doby než Čenda začal balit fidlátka. Však také Červajzovo: "Věruš, Mara Psí Krk je skoro stejně dobrý jako ty," což prohlásil po asi svém dnešním dvacátém vítězství. To už mezitím i Bartič pochopil, že svého schopného háčka dnes zřejmě definitivně ztratil.
Vánoční šprtec v Klenbě.       A tím by vlastně dnešní hlášení o povedeném šprtci mohlo skončit. Jenže máme i nezbytné tabulky, které přesně dokazují, co se na akci dělo, když měla jury ještě všechno pod kontrolou. Navíc vznikl i zatím nikdy předtím realizovaný on-line přenos ze Šprtce, takže ti z vás, kteří koukali na internet průběžně, byli vlastně s námi.

Indurajn:-)

Klenba On-line

Vánoční šprtec v Klenbě.       Ještě před začátkem špičkového turnaje proběhla nezbytná klasifikace a to hned, co se dostavil hlavní čestný sudí turnaje Maro Psí Krk. Začátek nám zpříjemnily Hrátky s čertem, při kterých se leccos vyjasnilo (Velká dává), Vánoční šprtec v Klenbě. stejně jako Pižva prohrál sázku s Rejžem o to, jakáto že "...jedlička vyrostla mezi modříny." Jako nejpovolanější znalec oboru tedy zklamal:-)
      V 16:25 tedy Maro Psí Krk dorazil a mohli jsme začít losovat. Jak rozlosování dopadlo najdete v tabulkách o něco níže. Čestmír tedy mohl turnaj slavnostně zahájit, dát do frcu hlavní cenu pro vítěze (becherovka lemond) a už se v Klenbě rozhostila ta správná hráčská atmoška...

AVěrkaVitoldRockerJuraBatinPoldaskórepořadí
VěrkaŠ0:21:40:30:20:50b., 1:166.
Vitold2:0P0:01:23:30:34b., 6:85.
Rocker4:10:0R1:21:53:05b., 9:84.
Jura3:02:12:1T2:03:08b., 9:52.
Batin2:03:35:10:2E1:25b., 11:83.
Polda5:03:00:33:02:1C8b., 13:41.

BIndurajnStrunaČendaRejžePepaskórepořadí
IndurajnŠ0:41:50:11:20:4Ob., 2:166.
4:0P2:23:10:02:08b., 11:32.
Struna5:12:2R1:00:16:07b., 14:43.
Čenda1:01:30:1T0:21:13b., 3:74.
Rejže2:10:01:02:0E2:09b., 7:11.
Pepa4:00:20:61:10:2C3b., 5:115

  • Vánoční šprtec v Klenbě. 5. zápas: Rocker láme hůl a zároveň drtivě prohrává 1:5 s Batinem...
  • 7. zápas a Rockera opouští smůla. Drtí favorita letošního šprtce Poldu 3:0 a získává zasloužený aplaus jako za starých Rezonských časů na otevřené scéně:-)
  • 8. zápas: Rejže: "Kurva, břevno, do..., Bohnice!!! Mara Psí krk jej drtí, ale nakonec je z toho remiz 3:3.
  • 9. zápas: první závažné zaváhání jury: sudí s Rejžem špatně plánují zápasy, Vánoční šprtec v Klenbě. posílají hrát Věrku i Čestmíra na plac, takže nemá kdo čepovat. Doktor navrhuje anulovat výsledky a začít znovu. Návrh se neujal, Věrka si mění místo s Čendou za pípou...
  • 10. zápas: Červajz je zrdcen, premiéra ve Šprtci mu nevyšla a závěrečný zápas věnuje jako jediný čestně Věrce...
  • 12. Indurajn fatálně selhal, prohrál 0:5 s Pepou. Chuj! Zároveň Struna reklamuje, Vánoční šprtec v Klenbě. jak je možné, že stále není uveden jako nejlepší střelec turnaje.
  • O poslední místo hrál Indurajn s Věrkou a ve vyrovnaném zápase vyhrál 1:0. Černý Petr zůstává v Klenbě...
  • Do semifinále přímoé postupují Polda a Rejže, o postup (čtrvtfinále) si zahrají Jura - Struna a Mara - Batin.
  • O deváté místo hraje místo indisponovaného Vitolda Gabča a Pepa nakonec vítězí až na samostatné nájezdy: Vánoční Šprtec v Klenbě. Pepa: "A jak se to hraje???"
  • O osmé místo nastoupil ke stolu Rocker s Čestmírem a i tady Klenba prohrává 3:2.
  • Čtvrtfinále bylo velmi vyrovnané a dopadlo až po penaltách. V obou případech! Nakonec Strunku roznesl v zubech Doktor (7. nájezd) a u vedlejšího stolu se stále pokračuje!
  • Nakonec i Batin uspěl na Marou. Do semifinále tak nastoupí Batin - Polda a Rejže - Doktor.
    Vánoční šprtec v Klenbě.
  • Před začátkem semifinále se rozlosovala hřiště: na velkém červeném nastoupil Batin s Poldou a na malém NHL kluzišti pak Rejže s Doktorem. Rocker opět vznáší protest proti systému hry, Doktor kontruje, že jako nováček nemá nárok. Jury je z toho pak celá zmatená...
  • Vánoční šprtec v Klenbě. Intermezzo, poáč vypadlí už se nudí a Gabča navrhuje rozjet Silvestra ve velkém stylu. Vitoldovo svatební sako a fiží se ji zamítá, navrhuje verzi 2: styl Barbar! Rozjela se velmi svižná a myšlenkově bohatá debata. Hráči jsou nyní již mimo zájem: "Věrko, tak se nebudeš do Silvestra holit a bobra máš hned!" Rocker...
  • A vida, tady se ještě pořád hraje. Takže do finále postupují Batin a Doktor. Rejže a Polda právě hrají o třetí místo. Gabča: "Bartič, to máš ježíškovskou mikinu, ne?" Bartič: "Ne, to je stará." ...
  • Vánoční šprtec v Klenbě. Hraje se o třetí místo a i Pepa se vzbudil: "Rejže neútočí!!!" Věrka jen kroutí hlavou a tiše kouří:-)
  • Třetí místo je jasné, Rejžeho herní nástroj za vysoké kadence vulgárních slov letí kamsi velmi daleko. Polda je tedy třetí! Mezitím vyhrává Rocker nad Strunkou 3:1 a je hodně happy. Nicméně si přiznejme, že jury se herní řád vymkl zcela kontrole...
  • Na plac nyní nastupují finalisté Batin s Doktorem a u většího placu je opět Rocker, tentokrát s Marou. Jury se tváří, že má vše pod kontrolou...
  • Vánoční šprtec v Klenbě. V kuchyni to už nevydržel ani Pižwa a postavil se proti němu mistr Polda. Rejže to vše dokumentuje, a vida, Doktor zvítězil! Máme tedy vítěze, ještě Čestmír předá hlavní výhru a ukončíme on-line zpravodajství z Vánočního Šprtce 2008. Zdaleka to však neznamená, že hřiště osiřela. Nezmar Rocker už si totiž přestal všímat i piva!
  • A to už je skutečně všechno, teda téměř, poáč je zde ještě jedna stížnost Mary: "Napiš tam, že jsem ani jednou neprohrál a stejně jsem vypad!" Mějte pěkný večer!

    Indurajn:-)


    vánoční Šprtecká galérka
    Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě. Vánoční šprtec v Klenbě.
  • Poslední aktualizace: